Mainos
Mainos

Alkoholia tuodaan yhä enemmän ulkomailta

Alkoholin matkustajatuonti on alkuvuonna kasvanut selvästi. Esimerkiksi siideriä tuotiin tammi-huhtikuussa maahan 60 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tiedot ilmenevät kyselystä, jonka teettivät ravintola-alan, teollisuuden ja kaupan järjestöt.

Sataprosenttiseksi alkoholiksi muutettuna alkoholin matkustajatuonti kasvoi lähes 10 prosenttia. Olutta tuotiin maahan yli viidennes enemmän kuin vuosi sitten.

Alan etujärjestöjen mielestä alkoholin tuontia kasvattaa Suomen ja Viron välinen veroero. Ne ovat huolissaan myös siitä, että kasvava matkustajatuonti siirtää alkoholin kulutusta valvotuista ravintolaoloista koteihin ja kaduille.

TNS Gallupin kyselyn teettivät Elintarviketeollisuusliitto, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto, Alkoholijuomakauppayhdistys sekä Päivittäistavarakauppayhdistys.

(MTV3 - STT)

Katso Mari Haaviston raportti:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme