Mainos
Mainos

Alkoholimääräykset ihmetyttävät: Jazz-kansan eväät syynätään, Puuhamaassa kaljoitellaan

Festivaalien tiukentuneet alkoholimääräykset ovat herättäneet yleisössä ja tapahtumajärjestäjissä harmistusta. 

Viimeksi asia nousi esille Pori Jazzin yhteydessä, jossa hetken aikaa kieltolistalla ehtivät olla jopa pillimehut. Nurinaa asiasta nousi myös PuistoBluesissa.

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry muistuttaa, että laki sinänsä ei ole muuttunut mihinkään.

– Pori Jazzien tai PuistoBluesin kaltaisten varttuneen väen tapahtumien piknikeväitä on pitkään katsottu läpi sormien, kunnes viranomaiset ovat todenneet, että lakia kuitenkin pitäisi näissäkin tapahtumissa noudattaa, toteaa EHYT ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi tiedotteessa.

EHYT ry. kaipaisi kuitenkin viranomaisille ja kunnille enemmän joustoa alkoholiin liittyvissä päätöksissä.

– Rajoituksia pitäisi voida asettaa siellä, missä alkoholinkäyttöön liittyy erityisiä riskejä ja toisaalta säännöt voisivat olla joustavampia siellä, missä haittojakin on vähemmän.  

Aalto-Matturi nostaa esimerkiksi pikkulapsiperheille suunnatun Puuhamaan, joka on saanut korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä anniskeluluvan. 

– Tänä kesänä varttuneen jazz-yleisön kasseja pengotaan, kun taas Puuhamaassa perhe voi tahtomattaan joutua viettämään iloista kesäpäiväänsä kaljaterassin kyljessä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme