Mainos
Mainos

Alkoholimainontaa kiristetään lasten ja nuorten takia

Alkoholimainontaan on tulossa lisää rajoituksia. Hallitus on antanut eduskunnalle lakiesityksen, joka rajoittaa erityisesti lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa alkoholimainontaa.

Esityksen mukaan mietojen alkoholijuomien mainonta kiellettäisiin yleisillä paikoilla, kuten bussipysäkeillä, liikennevälineissä ja mainostauluilla. Poikkeuksena alkoholimainontaa ja sponsorointia saisi kuitenkin harjoittaa yleisötilaisuuksissa, kuten urheilutapahtumissa ja konserteissa. Mainonta olisi nykyiseen tapaan sallittua myös ulkomaanliikenteen aluksilla ja alkoholijuomien anniskelu- ja myyntipaikoissa.

Laki kieltäisi mainonnan, jossa sosiaalisen median käyttäjät jakavat alkoholimainoksia eteenpäin omille verkostoilleen. Myös mainoskampanjat, joissa käytetään kuluttajien ottamia kuvia tai videoita olisivat kiellettyjä. Mietojen alkoholijuomien mainontaa internetissä ei aiota kieltää kokonaan.

Nykyinen alkoholin televisiomainontaa koskeva kello 21:n aikaraja esitetään myös nostettavaksi kello 22:een saakka. Jatkossa sama aikarajoitus koskisi myös radiomainontaa.

Tutkimusten mukaan alkoholimainonta aikaistaa lasten alkoholinkäytön aloittamista sekä lisää nuorten alkoholinkäyttöä ja humalajuomista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme