Mainos
Mainos

Alkoholin haittojen määrä kasvanut

Alkoholi aiheuttaa yhä vuosittain miljardien markkojen haitat yhteiskunnalle, ilmenee sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakesin tiedoista.

Stakesin mukaan alkoholi aiheuttaa 80 prosenttia päihteiden kokonaishaitoista, jotka ovat yhteensä noin 3,5 - 4,5 miljardia markkaa. Loput kaksikymmentä prosenttia kustannuksista on huumausaineiden ja päihteenä käytettyjen lääkkeiden aiheuttamaa.

Viime vuonna Suomessa juotiin alkoholia noin yhdeksän litraa asukasta kohti. Alkoholijuomien kokonaiskulutus on viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana pysynyt lähes samalla tasolla, mutta alkoholista aiheutuvien haittojen määrä on jatkanut kasvuaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot