Mainos
Mainos

Alkoholin juonti kaduilla aiotaan kieltää

Hallitus aikoo kieltää alkoholin käytön yleisillä paikoilla taajama-alueilla. Alkoholia saisi käyttää puistoissa, jos siitä ei aiheudu haittaa muille.

Hallitus haluaa kieltää alkoholin julkisen käytön yleisillä paikoilla Suomen taajama-alueilla. Alkoholia saisi käyttää edelleen puistoalueilla, jos siitä ei aiheudu haittaa muille ulkoilijoille.

Koko maata koskevassa järjestyslaissa hallitus esittää myös julkisen katuprostituution kieltämistä. Hallitus ei ole kieltämässä prostituutiota lailla, mutta sen häiritsevä ostaminen ja tarjoaminen halutaan estää, kertoo Helsingin Sanomat. Hallitus sopii laista lähiaikoina, minkä jälkeen se siirtyy eduskunnan käsittelyyn. Laki tulisi voimaan viimeistään ensi vuoden alusta.

Sisäministeri Ville Itälä uskoo, että lain myötä edessä on myös rajankäyntiä tulkinnoissa. Hän ei pelkää, että tulevaa lakia ei noudatettaisi tai että sen valvominen olisi mahdotonta. -En usko siihen. Kyllä lain rikkomista tulee aina tapahtumaan, mutta poliisi ja kansalaiset tietävät nyt mitä saa tehdä ja mitä ei. Laki selkeyttää järjestyssäännöt ja helpottaa poliisin valvontatehtävää, Itälä sanoo Helsingin Sanomille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme