Mainos
Mainos

Alkoholin myyntiä ja mainontaa halutaan rajoittaa

Lakiesitys kieltäisi mm. alkoholin paljousalennukset ja anniskelun ennen aamuyhdeksää. Myös alkoholimainoksia televisiossa ja elokuvissa karsittaisiin.

Alkoholin paljousalennukset ja katuilmoittelu tarjouksista aiotaan kieltää. Eduskunnalle annettu lakiesitys rajoittaisi myös alkoholin mainontaa televisiossa ja elokuvateattereissa ja toisi varoitusmerkinnät juomapakkauksiin.

Alkoholin myynti ja anniskelu aamulla ennen kello yhdeksää kiellettäisiin asetuksella.

Alkoholilain tiukennuksilla pyritään suojelemaan erityisesti lapsia ja nuoria sekä riskikuluttajia. Alkoholijuomien hinnoittelu säilyisi edelleen vapaana, mutta lyhytaikaisista tarjouksista saisi kertoa vain myymälän tai anniskelupaikan sisäpuolella.

Televisiossa alkoholijuomia saisi mainostaa vasta iltayhdeksän jälkeen ja ennen aamuseitsemää. Elokuvateattereissa alkoholia saisi mainostaa ainoastaan alle 18-vuotiailta kiellettyjen elokuvien yhteydessä.

Varoitusmerkinnät alkoholin haitallisuudesta ja sikiövaurioiden vaarasta pitäisi olla kaikissa alkoholijuomapakkauksissa vuoden siirtymäajan jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme