Mainos
Mainos

Alkoholin suurkulutusta hillitään tehokampanjoilla

Esimerkiksi Helsingin kaupunki on aloittanut ennen vappua kampanjan, jonka tavoitteena on varoittaa vapun juhlintaan valmistautuvia kaupunkilaisia alkoholin liiallisen käytön riskeistä.

Alkoholin suurkulutusta pyritään hillitsemään juhlapäiviin kohdistuvilla kampanjoilla.

Esimerkiksi Helsingissä kaupunki on juuri aloittanut vappukampanjan, jonka tavoitteena on muistuttaa vapun juhlintaan valmistautuvia kansalaisia alkoholinkäytön terveysriskeistä. Kampanja näkyy busseissa, metroissa, terveysasemilla ja sosiaalitoimistoissa. Samanlaisia kampanjoita suunnitellaan myös juhannukseksi ja uudeksi vuodeksi.

- Juomiskaudet ovat pidentyneet, ja ihmiset hakeutuvat hyvin huonossa kunnossa hoitoon. Koska viina on halvempaa ja sitä on helpommin saatavilla, juominen jatkuu pidempään. Se kuormittaa terveyspalveluita ja sairaaloita ja katkasuhoitoasemia, kertoo A-klinikan johtaja Mari Aalto Helsingin kaupungin sosiaalivirastosta.

Alkoholin suurkulutus on merkittävin terveyshaitta niin pääkaupungissa kuin myös koko maassa. Jokainen suomalainen juo nyt yli litran enemmän puhdasta alkoholia vuodessa kuin ennen veromuutosta ja alkoholin tuonnin vapautumista.

Helsingin kaupungin kampanjan keskeisenä tavoitteena onkin saada alkoholin kuluttajat tunnistamaan syy-yhteys juomisen ja erilaisten terveyshaittojen välillä. Tarkoitus on myös muistuttaa siitä, että alkoholi esimerkiksi lisää tapaturmariskiä ja perheväkivallan mahdollisuutta.

- Kampanjalla pyritään tavoittelemaan suurta kuluttajajoukkoa. Helsinkiläisestä aikuisväestöstä noin sadantuhannen on arvioitu kuluttavan liikaa alkoholia, ja sillon kun liikutaan niillä rajoilla, käytöstä koituu pidemmällä aikavälillä ainakin terveysriskejä, muistuttaa A-klinikan johtaja Mari Aalto.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 28.04.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot