Mainos
Mainos

Alkoholistit huijaavat työterveyshuoltoa

Työterveyshuolto ei tunnista alkoholisteja tarpeeksi tehokkaasti. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan alkoholistien tehokkaampi ohjaaminen hoitoon toisi merkittäviä säästöjä.

Selvityksessä kerrotaan, että työpaikoilla ei ole riittävästi tietoa työterveyshuollon ehkäisevästä toiminnasta ja tehtävistä. Työterveyden henkilöstö taas ei aina osaa tunnistaa alkoholin suurkuluttajia. Myös terveydenhuollon ulkoistaminen lisää sairaanhoitopainotteisuutta ja kasvattaa järjestelmän kuluja.

Nykyään suurkulutuksen haitat maksavat noin puoli miljardia vuodessa. Kuluja kertyy, kun työntekijöitä jää sairauslomalle tai ennenaikaisesti eläkkeelle. Myös työtapaturmat tulevat kalliiksi.

Vuonna 2002 uudistettu työterveydenhuoltolaki painottaa ennaltaehkäisyä. Lainmuutoksen jälkeen työterveyshuollon kustannukset ovat kasvaneet aiottua enemmän. Vuonna 2005 järjestelmä maksoi jo yli 400 miljoonaa. Kustannuksista yli puolet tulee sairaanhoidosta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot