Mainos
Mainos

Alkoholituonnista poistuivat rajoitukset

Alkoholia ja tupakkaa saa tästä yöstä lähtinen tuoda muista EU-maista omaan käyttöön rajoituksetta. Tullivalvonta EU-maiden rajoilla keskittyy vastaisuudessa rikollisuuden torjuntaan, eikä tulli ole kiinnostunut yksityisen matkailijan tuomisista.

Eteläisen tullipiirin satamiin, erityisesti Sompasaareen ja Hankoon tullaan tavara-matkustaja-aluksilla suoraan halvan viinan Saksasta.

- On aika vaikea kuvitella, että suomalaiset lähtisivät kovin innokkaasti nyt Saksasta ja Tanskasta hakemaan viinaa. Uskoisin, että varsinainen viinaralli alkaa vasta siinä vaiheessa kun Viro liittyy EU:n jäseneksi, arvioi tulliylitarkastaja Kari Marjamäki Tullihallituksesta.

EU:n sisämarkkinoilla lasteja tai matkatavaroita tarkistetaan vain silloin, kun tulli on saanut jonkin etukäteistiedon mahdollisesta rikollisesta toiminnasta.

- Emme ole normaalin matkustajan tulijaiskasseista millään tavalla kiinnostuneita. Kaikki valvonta- ja tarkastustoimet kohdistuvat ammattimaisen rikollisuuden ehkäisemiseen. Tavoitteenamme on poistaa pelistä ammattimaiset harmaiden markkinoiden trokarit, jotka jatkuvasti tuovat ammattimaisesti viinaa myyntiin, Marjamäki sanoo.

Kukaan ei vielä uskalla arvioida, kuinka paljon viinaa lähikuukausien aikana muista EU-maista tuodaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.12.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme