Mainos
Mainos

Alkoholiveron korotus yhä epävarma – budjetissa 100 miljoonaa höttörahaa

Hallituksen ensi vuodelle suunnittelema alkoholiveron korotus on edelleen epävarma. Veronkorotus toteutuu vain, jos kaupoissa sallitaan vahvempien oluiden ja lonkeron myyminen.

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Kalli (kesk.) uskoo, että asia ratkeaa perjantaina. Tuolloin eduskunta äänestää, nouseeko kaupoissa myytävän alkoholin prosenttiraja viiteen ja puoleen.

Jos prosenttiraja ei nouse, alkoholiveroa ei koroteta. Kallin mukaan puuttuvat sata miljoonaa euroa pitää tällöin etsiä jostain muualta.

– Yksi vaihtoehto on, että velanottoa lisätään, mutta en usko hallituksen lähtevän niin helppoon ratkaisuun vaan säästöt kohdistetaan hallituksen miettimällä tavalla, Kalli sanoo.

Miten on mahdollista, että ensi vuoden budjetissa on sata miljoonaa euroa höttörahaa?

– Ei hallituksen mielestä ole, mutta aika näyttää, onko eduskunnan mielestä, Kalli viittaa perjantain mielenkiintoiseen alkoholiäänestykseen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme