Mainos
Mainos

Alkolukkoa ehdotetaan pakolliseksi koulu- ja päivähoitokuljetuksiin

Liikenne- ja viestintäministeriön valmistelema laki toisi alkolukon pakolliseksi koulu- ja päivähoitokuljetuksiin. Nykyisin lukon käyttö on suositus. Lakiesitys kirjaa myös tekniset ja toiminnalliset vähimmäisvaatimukset lukon toiminnalle. Liikenteen turvallisuusvirasto ylläpitäisi luetteloa hyväksytyistä laitemalleista ja niiden valtuutetuista asennus- ja huoltopaikoista.

Lakiesityksen alkolukkoja koskevat tekniset ja muut määräykset on tarkoitus tulla voimaan 1. elokuuta 2010. Esityksen koulu- ja päivähoitokuljetuksia koskevat määräykset tulisivat voimaan 1. elokuuta 2011.

Suomessa koulu- ja päivähoitokuljetukset hoidetaan pääosin tilausajoina takseilla ja linja-autoilla. Alkolukkovaatimus tarkoittaisi laitteen asentamista noin 60–80 prosenttiin takseista ja osaan linja-autoista.

Alkolukko on autoon asennettava erillinen laite, joka estää ajoneuvon käynnistymisen, jos kuljettajan uloshengitysilmassa on alkoholia noin 0,2 promillea vastaava määrä tai enemmän.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme