Mainos
Mainos

Alkolukkokokeilu alkamassa kesällä

Tuomittu rattijuoppo voi jatkaa autoilua, jos hän osallistuu päihderiippuvuuden arviointiohjelmaan ja hankkii autoonsa alkolukon. Noin 2000 euron vuosikustannuksista vastaa rattijuoppo itse.

Rattijuopumuksesta tuomitut ovat saamassa ensi kesästä alkaen mahdollisuuden jatkaa autoilua tietyin ehdoin. Hallituksen eduskunnalle antaman esityksen mukaan tuomittu rattijuoppo voi halutessaan jatkaa autoilua, jos hän osallistuu päihderiippuvuuden arviointiohjelmaan ja hankkii autoonsa alkolukon.

Ehdottoman vankeusrangaistuksen saaneilla tai lääkärin päihderiippuvaiseksi arvioimilla ei ole mahdollisuutta saada valvottua ajo-oikeutta.

Kustannuksista, jotka ovat noin 2 000 euroa vuodessa, vastaa rattijuoppo itse. Lain valmistelijoiden arvion mukaan alkolukkoja asennetaan autoihin kokeilun aikana joitakin satoja vuodessa.

Hallituksen esityksen mukaan valvotusta ajo-oikeudesta säädetään määräaikainen laki, joka astuisi voimaan heinäkuun alussa ja päättyisi kesällä 2008.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot