Mainos
Mainos

Alkolukolle ehdotetaan kolmivuotista koeaikaa

Autoilijan alkolukolle ehdotetaan kolmen vuoden koeaikaa. Kokeilulla halutaan löytää uusia keinoja rattijuopumuksen ja siihen liittyvien onnettomuuksien vähentämiseksi.

Työryhmä ehdottaa alkolukolle kolmivuotista käyttökokeilua, joka alkaisi ensi vuoden alusta. Alkolukko olisi vapaaehtoinen vaihtoehto rattijuopumuksesta tai törkeästä rattijuopumuksesta määrätylle ehdottomalle ajokiellolle. Kuljettajan olisi käytettävä alkolukkoa vuosi tai se aika, jonka hänelle määrätty yli vuoden mittainen ajokielto kestää.

Kokeilun toteuttamista selvittänyt työryhmä luovutti mietintönsä liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle tänään Helsingissä.

Alkolukkokokeilu edellyttäisi erikseen säädettyä lakia sekä muutosta tieliikennelakiin.

Alkolukko on laite, joka estää ajoneuvon käynnistymisen, jos kuljettajan hengitysilmassa on alkoholia veren 0,2 promillen pitoisuutta vastaava määrä. Lisäksi kuljettajan on puhallettava laitteeseen satunnaisesti ajon aikana.

Kokeilun tavoitteena olisi löytää uusia keinoja rattijuopumuksen ja siihen liittyvien onnettomuuksien vähentämiseksi. Kansainvälisten kokemusten perusteella alkolukko estää tehokkaasti käyttöaikanaan rattijuopumusten uusimisen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot