Mainos
Mainos

Alkolukot käyttöön myös Suomessa

Alkolukko estää auton käynnistymisen, jos kuljettaja on yli 0,2 promillen humalassa. Laite vaatii satunnaisen puhalluksen ajon aikana.

Niin sanotut alkolukot otetaan käyttöön huomenna myös Suomessa. Rattijuopumukseen syyllistyneet voivat kokeilussa saada jatkaa autoilua, jos he ottavat autoonsa alkolukon ja sitoutuvat päihderiippuvuuden arviointiohjelmaan sekä jatkoseurantaan terveystarkastuksineen.

Järjestely on kokeiluluonteinen, ja se kestää kolme vuotta. Liikenne- ja viestintäministeriön mukaan ensimmäiset alkolukot saadaan asennettua elo-syyskuussa.

Kokeiluun osallistuminen edellyttää alkolukkoajokorttia, joka myönnetään vuodeksi. Kokeilun kustannukset ovat noin 150 euroa henkeä kohti kuukaudessa, ja autoilija maksaa sen itse.

Alkolukosta on saatu hyviä kokemuksia Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Ruotsissa tavoitteena on, että laite olisi kaikissa uusissa ajoneuvoissa vuonna 2012.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme