Mainos
Mainos

Alkon kauppa-autoista on jo mustaa valkoisella – Päivi Räsänen: Pieni asia alkoholiuudistukseen verrattuna

Alkon kaavailemat kauppa-autot ovat pientä verrattuna käynnissä olevaan alkoholilain uudistukseen, huomauttaa Päivi Räsänen.

Kansanedustaja Päivi Räsänen pitää sopimusta Alkon kauppa-autoista pienenä asiana verrattuna suurempaan alkoholipoliittiseen muutokseen, joka on käynnissä.

Hän huomauttaa, että kauppa-autojen on vain tarkoitus korvata Alkon myymälät, jotka lopettavat nelosoluiden siirtyessä ruokakauppoihin.

– 10 prosenttia Alkoista olisi lopettamassa arvioiden mukaan. Jos Alko loppuisi, myymäläauto menisi paikalle, Räsänen selittää aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Huomenta Suomen juontaja Nina Rahkola julkaisi Facebook-sivuillaan toukokuisen asiakirjan alkoholilain muutoksista. Paperista löytyy maininta myymäläautoista.

– En ole myymäläautoista innoissani, mutta se on hyttysen ininää käynnissä olevan muutoksen rinnalla.

Muutoksella Räsänen viittaa vahvojen oluiden tuomista ruokakauppoihin ja asenneilmapiirin muutosta kohti sallivampaa alkoholipolitiikkaa.

Räsänen huomauttaa, että alkoholin haitat ovat aina lisääntyneet, kun saatavuutta on helpotettu.

– THL:n maltillinen arvio on, että jos vahvat oluet vapautetaan, niin tulee 150 kuolonuhria lisää vuodessa. Tällä hetkellä meillä kuolee 2500 ihmistä alkoholiin vuosittain.

– Liikenne aiheuttaa vaan satoja kuolinuhreja. Miksi liikennesääntöjä ei pidetä holhouksena?


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme