Mainos
Mainos

Alkon lakossa toinen sovintoesitys

Työtaistelu alkoi lakkoilmoituksen mukaisesti kello 24.

Piirisovittelija Esa Lonka on jättänyt Alkon lakossa uuden sovintoesityksen. Esitykseen odotetaan vastauksia klo 10.20

Alkon yöllä alkaneen lakon neuvottelujen pitkittyminen on johtanut siihen, että myymälät eivät ole auenneet aamupäivällä. Aamuyhdeksältä osapuolet eivät osanneet arvioida, aukeavatko ne koko päivänä.

Alkon viestintäjohtajan Mika-Pekka Miettisen mukaan Alko pystyy avaamaan kaikki myymälät iltapäivällä kolmeen taineljään mennessä, jos tieto lakon lopettamisesta tulee aamupäivän aikana.

Piirisovittelija Lonka jätti ensimmäisen sovintoesityksen osapuolille aamulla viiden aikaan.

Työtaistelu alkoi lakkoilmoituksen mukaisesti kello 24.

Lakon piirissä noin 2 000 työntekijää

Lakko sulki kaikki Alkon myymälät, aluetoimistot ja pääkonttorin. Työtaistelun piirissä ovat STTK:laisiin Alkoholikaupan ammattiliittoon ja Alkoholialan toimihenkilöihin kuuluvat noin 2 000 työntekijää.

Palkankorotustasoa koskevien kysymysten ohella sopimukseen pääsyä on vaikeuttanut erimielisyys alalle sovellettavasta työehtosopimuksesta. Työnantaja on halunnut tilalle enemmän muita kaupan alan työehtoja vastaavan sopimuksen. Alkon palkat ovat kaupan palkkoja paremmat.

Kiistoja käydään myös vuoden 1998 jälkeen töihin tulleiden heikommista palkoista sekä työehdoista ja osa-aikaisten työvuoroista. Neuvottelujen viime vaiheessa neuvotteluja jumiutti kiista työterveyshuollosta.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 03.03.2005 klo 9.00)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme