Mainos
Mainos

Alkon lasipullojen palautuspaikkoja rutkasti lisää

Lasipullojen palautus ja kierrätys helpottuu huomattavasti tässä kuussa. Alkosta ostettuja pulloja voi nimittäin vähitellen viedä myös useimpiin ruokakauppoihin.

Uudistuksen takana on Suomen Palautuspakkaus -yhtiö (Palpa), jonka uusi KLP- eli kierrätyslasipullojärjestelmä korvaa Alkon nykyisen palautusjärjestelmän.

Kuluttajilla on uudistuksen jälkeen käytössä noin 5000 vähittäiskaupan palautuspistettä pantillisille kierrätyslasipulloille, kun niitä nykyisin on noin 350, Palpasta kerrotaan.

Pulloja joutuvat ottamaan vastaan sellaiset kaupat, jotka myyvät itsekin uuteen järjestelmään kuuluvia pulloja. Esimerkiksi kioskit eivät tällaisia pulloja välttämättä myy. Alkon omat palautusautomaatit pysyvät käytössä tavalliseen tapaan.

Palpan mukaan valtaosa lasipullojen maahantuojista tai pakkaajista on liittynyt sen pantilliseen kierrätysjärjestelmään.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme