Mainos
Mainos

Alkon pulloja voi alkaa palauttaa kauppoihin huhtikuussa

Pantillisten lasipullojen palautus uudistuu. Alkon lasipulloja voi palauttaa huhtikuun alusta alkaen myös useimpiin ruokakauppoihin, kertoo Suomen palautuspakkaus (Palpa).

Pulloja joutuvat ottamaan vastaan sellaiset kaupat, jotka myyvät itsekin uuteen kierrätyslasipullojärjestelmään kuuluvia pulloja. Esimerkiksi kioskit eivät tällaisia pulloja välttämättä myy. Alkon omat palautusautomaatit pysyvät käytössä tavalliseen tapaan.

Alkon järjestelmä siirtyy jo helmikuun alusta Palpan hallintaan, mutta kuluttajille muutos näkyy vasta huhtikuussa, jotta tietojärjestelmien ja automaattien pullontunnistuksen toimiminen ehditään varmistaa.

Palpasta myös kerrotaan, että valtaosa lasipullojen maahantuojista tai pakkaajista on liittynyt Palpan pantilliseen kierrätysjärjestelmään. Vaihtoehtona kierrätysjärjestelmälle on juomapakkausveron maksaminen tai kierrätyksen järjestäminen muulla tavoin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme