Mainos
Mainos

Alkon pullot voi palauttaa helmikuussa kauppoihin

Pantillisten lasipullojen palautus uudistuu helmikuun alussa, Alkosta kerrotaan. Tuolloin Alkon lasipulloja voi palauttaa myös useimpiin ruokakauppoihin.

Pulloja joutuvat ottamaan vastaan sellaiset kaupat, jotka myyvät itsekin uuteen kierrätyslasipullojärjestelmään kuuluvia pulloja. Esimerkiksi kioskit eivät tällaisia pulloja välttämättä myy. Alkon omat palautusautomaatit pysyvät käytössä tavalliseen tapaan.

Muutoksen takana on Suomen Palautuspakkaus (Palpa), jonka hallintaan Alkon järjestelmä siirtyy.

Uudistuksen ongelma on, että jatkossa maahantuoja tai pakkaaja päättää, rekisteröidäänkö tuotteet Palpan pantilliseen kierrätysjärjestelmään. Jos rekisteröintiä ei tehdä, vaihtoehdot ovat juomapakkausveron maksaminen tai kierrätyksen järjestäminen muulla tavoin. Vero on 51 senttiä litralta.

Palpa ja Alko eivät ole juuri tiedottaneet pullonpalautusuudistuksesta.

– Olemme pyrkineet välttämään sitä, että aiheuttaisimme sekaannusta. Ihmiset lukevat jutut sen verran huonosti ja reagoivat niihin saman tien, sanoo Alkon logistiikkapäällikkö Tuomas Kokkonen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme