Mainos
Mainos

Alkon sopimuskiistan sovittelu aloitettiin

Alkon myyjien sopimuskiistan sovittelu aloitettiin tänään valtakunnansovittelijan toimistossa. Tunnin tapaamisessa käytiin läpi lakkorajat ja kartoitettiin erimielisyyden syyt. Yhteinen sovittelu jatkuu ensi keskiviikkona kello 10. Valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen odotetaan sitä ennen olevan osapuoliin erikseen yhteydessä jo viikonlopun aikana.

Riita uhkaa sulkea Alkon myymälät kaikkialla maassa 3. maaliskuuta. Myyjiä edustava STTK:lainen Alkon liikeväen liitto jätti työtaisteluvaroituksen viime maanantaina, kun osapuolten neuvottelut uudesta työehtosopimuksesta olivat päättyneet tuloksettomina.

Alkon liikeväen liiton puheenjohtajan Kimmo Lantan mukaan tässä vaiheessa sopimuskiistasta ei ole uutta kerrottavaa. Mahdollinen lakko koskisi kaikkia Alkon vähittäis- ja tukkumyymälöitä. Lakon piiriin kuuluisivat liikkeiden myyjät ja siivoojat. Sopimuksen piirissä on noin 1500 myymälätyöntekijää. Työriita ei koske Alkon toimihenkilöitä ja myymälöiden päälliköitä, joiden uudesta työehtosopimuksesta päästiin ratkaisuun viikko sitten.

Kiistan taustalla on erimielisyys Alkon myymälöissä sovellettavasta työehtosopimuksesta ja samalla työsuhteen ehtojen tasosta. Tähän asti Alkon liikeväen liitto on neuvotellut yrityskohtaisen sopimuksen Alkon ja sitä edustaneen Erityisalojen työnantajaliiton kanssa. Sopimus on merkinnyt Alkon myyjille selvästi muita vähittäiskaupan myyjiä parempia etuja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme