Mainos
Mainos

Alkon työriidan sovittelu jatkuu

Piirisovittelija Esa Longan mukaan neuvotteluja käytiin tänään hyvässä hengessä ja sopua haettiin tosissaan. Neuvottelut jatkuvat huomisiltana.

Alkon myymälähenkilökuntaa koskevan työriidan sovittelua on jatkettu piirisovittelija Esa Longan johdolla. Sovittelua päätettiin jatkaa vielä huomenna.

Alkon myymälöitä uhkaa lakko 3. maaliskuuta, jos palkoista ja tekstikysymyksistä ei päästä sitä ennen yksimielisyyteen. Lakko koskisi sekä Alkon myyjiä että esimiehiä, jotka ovat järjestäytyneet Alkoholikaupan ammattiliittoon ja Alkoholialan toimihenkilöiden järjestöön.

STTK:lainen Ammattiliitto Suora myönsi jo viime viikolla työtaisteluluvan Alkon myymälähenkilöstöä ja toimihenkilöitä edustaville jäsenliitoilleen. Niihin kuuluu noin 2000 jäsentä.

Työntekijäpuoli on syyttänyt työnantajia neuvotteluhaluttomuudesta ja pyrkimyksestä siirtää Alkon henkilöstö kaupan alan sopimusten piiriin. Tähän asti palkat ja työajat on sovittu Alkossa talokohtaisesti. Kiistaa on rahan lisäksi myös työaikojen joustoista.

Työnantaja on ilmoittanut tavoitteekseen tupon mukaisen sopimuksen, joka perustuu osin Kaupan työnantajaliiton ja SAK-laisen Palvelualojen ammattiliiton Pamin väliseen pöytäkirjaan sekä Alkon liittojen vanhoihin sopimuksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme