Mainos
Mainos

Alkuviikko lämmin, loppuviikolla lumisateita ainakin Lappiin

Alkuviikko on ajankohtaan nähden lämmin. Sää kuitenkin viilenee viikon mittaan etenkin maan keski- ja pohjoisosassa. Lumisateet ovat mahdollisia ainakin Lapissa, mahdollisesti paikoin myös maan keski- ja itäosassa.

Alkuviikko on vuodenaikaan nähden erittäin lämmin, kun föhntuuli tuo Suomeen lämmintä ilmaa. Lämpötilat ovat korkeimmillaan 11-13 asteessa lännessä ja etelässä. Tänään on rikottu marraskuun lämpöennätys, kun Porvoossa ja Jomalassa oli 13,3 astetta.

Viikon keskivaiheilla sään ennustetaan viilenevän, etenkin maan pohjois- ja keskiosassa.

– Keskiviikkona Suomeen alkaa puhaltaa luoteesta kylmempää ilmaa. Loppuviikolla säätyyppi muuttuu epävakaisempaan suuntaan, kun matalapaineita alkaa kulkea Suomen yli. Osa matalapaineista on aika voimakkaitakin. Sateet muuttuvat etenkin Lapissa lumisempaan suuntaan, mahdollisesti paikoin maan keski- ja itäosassakin, toteaa MTV uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Loppuviikolla Lapissa ollaan yötä päivää pakkasella, etelässä päästään vielä 5-10 plusasteeseen. Yöpakkasta voi kuitenkin viikon keskivaiheilla olla paikoin myös etelässä.

Tuuli voi olla loppuviikolla ajoittain voimakasta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme