Mainos
Mainos

Alkuviikko osoittaa Suomen suuruuden: Jopa hellettä ja lunta!

Aurinkoisen kevätsään ihailijoille on luvassa suorastaan erinomaisia uutisia. 

Lämmin keli jatkuu Etelä- ja Keski-Suomessa alkuviikkoon asti aurinkoisena ja edelleen hiljalleen lämmeten. Maanantaina maan etelä- ja keskiosassa hellerajakin voi rikkoutua.

Mutta Suomi on suuri ja erityisesti pitkä maa. MTV:n meteorologi Aleksi Jokela kertoo, että samaan aikaan kun etelässä nautitaan jopa helteestä, niin pohjoiseen virtaa sunnuntaina ja alkuviikolla viileämpää ilmaa. 

-Alkuviikolla pohjoisessa on päivällä vain muutamia plusasteita. Voi olla, että Lapissa tulee alkuviikolla räntää tai lunta, Jokela toteaa.

Toistaiseksi on epävarmaa yltääkö pohjoisen viileä ilmavirtaus myös etelään. Tuoreiden mallien mukaan näin ei olisi käymässä vaan aurinkoisten ja lämpimien kelien pitäisi edelleen jatkua ensi viikolla maan etelä- ja keskiosassa.

-Ja vaikka etelässä viilenisikin, niin kyllä silloinkin yllettäisiin 15 asteen tienoille, eli mitään takatalvea ei ole varmastikaan tulossa.

Tänäänkin Suomessa on saatu nauttia aurinkoisesta ja lämpimästä kelistä. Kouvolan Utissa mitattiin toistaiseksi kevään korkeimmat lukemat: 22,5 astetta.

Mutta yön ja päivän väliset lämpötilaerot ovat nyt varsin suuria, sillä yöllä lämpötila lähestyy monin paikoin nollaa. Lämpötilaeroa tulee siis jopa yli 20 astetta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme