Mainos
Mainos

Alkuviikolle luvassa rapsakoita pakkaslukemia – Siperian kylmyys pitää Suomea otteessaan

Viikko käynnistyy viikonlopun tapaan reiluissa pakkaslukemissa, kertoo MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela. Jokelan mukaan tavanomaista kylmemmän sään syynä on Siperiasta saapunut kylmä ilma.

– Alkuviikko on oikeastaan yhtä kylmä kuin sunnuntai. Maanantaina on aika aurinkoista ja varsinkin maan etelä- ja itäosissa tuuli purevoittaa pakkaslukemia.

Jokelan mukaan Lappiin virtaa Pohjanlahdelta pilvisempää ilmaa, joka leikkaa todennäköisesti terän kaikkein kovimmilta pakkasilta. Kuitenkin vielä maanantain vastaisena yönä Lapissa voi Jokelan mukaan esiintyä yli 30 asteen pakkaslukemia.

Tiistaiksi kaakosta saapuu matalapaine, joka voi tuoda mukanaan runsaitakin pakkaslumisateita etenkin maan etelä- ja keskiosiin. Tiistaina Lapissa voi olla lauhtumisesta huolimatta hyvin kylmää.

– Koko maassa on tiistaina edelleen 10-30 astetta pakkasta. Keskiviikkonakin pakkaslumisateita esiintyy. Kun ilmamassa on näin kylmää, pienestäkin kosteusmäärästä voi kertyä paljonkin kevyttä höttöistä lunta.

Aleksi Jokelan mukaan sää lauhtuu todennäköisesti loppuviikosta, mutta lauhtumisen voimakkuutta on vielä tässä vaiheessa vaikeaa arvioida.

Lauhtuminen riippuu muun muassa siitä, pääseekö lämpimämpää ilmaa työntymään maahan lännestä, vai pitääkö tavallista kylmempi Siperian ilma Suomen otteessaan.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme