Mainos
Mainos

Alle kolmasosa hakijoista sai yliopistopaikan

Taidekorkeakouluihin oli vaikein päästä. Suomenkielisissä yliopistoissa hakijoista hyväksyttiin paikkakunnasta riippuen 15-30 prosenttia hakijoista.

Vajaa kolmannes yliopistoihin hakeneista opiskelijoista sai tänä vuonna opiskelupaikan. Yliopistoihin oli 68 000 hakijaa, joista 21 400 sai paikan ja on sen opetushallituksen tietojen mukaan myös vastaanottanut.

Vaikeinta opiskelupaikan saaminen oli Teatterikorkeakoulusta, jonne valittiin vain viisi prosenttia hakijoista. Myös Kuvataideakatemian kynnys oli korkealla, kun vain 7,4 prosenttia tuli valituksi. Taideteolliseen korkeakouluun pääsi joka 10. hakija ja Sibelius-Akatemiaan joka viides.

Helpoimmin opiskelupaikka irtosi teknillisiin yliopistoihin. Teknilliseen korkeakouluun valittiin lähes 53 prosenttia hakijoista ja Tampereen teknilliseen yliopistoon 46 prosenttia. Åbo Akademiin pääsi joka toinen hakija ja Svenska Handelshögskolaniin 41 prosenttia hakijoista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme