Mainos
Mainos

Allegro lisännyt venäläisturismia – ravintola-ala arvostelee koulutuspaikkojen leikkausta

Vuoden verran Pietarin ja Helsingin väliä kulkenut nopea Allegro-juna on lisännyt venäläisten matkustusta Suomeen.

– Juna on ylittänyt matkustajamäärälle asetetut tavoitteet. Kasvua on noin 50 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. 300 000 matkustajan haamuraja ylitettiin varmaankin tällä viikolla, kertoo VR:n kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen.

Venäläisturistien vilkkain sesonki on vuodenvaihteessa. Tammikuussa lähes joka toinen hotelliasiakas on venäläinen.

Rahaa reippaasti käyttävät venäläiset siivittävät koko suomalaista matkailu- ja ravintola-alaa kasvuun. Matkailu- ja ravintolapalveluiden etujärjestö MaRa arvosteleekin voimakkaasti hallitusta, joka suunnittelee alan koulutuspaikkojen rajua leikkausta.

– Se on erittäin huolestuttavaa. Matkailu- ja ravintola-ala on kasvuala ja työvoiman tarve kasvaa. Tämä uhkaa toimialan kasvua, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

Opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.) vakuuttaa kuuntelevansa matkailu- ja ravintolayrittäjiä herkällä korvalla.

– Suhtaudun tähän erittäin vakavasti. Minusta on hieno asia, jos ja kun näyttää siltä, että matkailu- ja ravitsemusalan kehitysnäkymät ovat myönteisiä. Totta kai arvioidaan tarkasti, mitä johtopäätöksiä pitää tehdä. Varmaan jonkin verran joudutaan jopa uudelleenarvioimaan näitä koulutuksen määrällisiä tavoitteita.

Päätöksiä koulutuspaikoista on luvassa ensi keväänä.

(MTV3)

Katso Jussi Kärjen juttu (Seitsemän uutiset 21.12.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot