Mainos
Mainos

Allergia-aika uhkaa venyä ennätyspitkäksi

Allergikot joutuvat tänä vuonna oirehtimaan normaalia pidemmän jakson.

Allergiakauden arvellaan venyvän tänä vuonna aiempaa pidemmäksi. Siitepölyjä on nyt ilmassa kuukauden etuajassa. Kylmät yöt hetkellisesti helpottavat tilannetta, mutta päivällä auringon lämmittäessä tilanne taas pahenee.

Turun seudulla pähkinäpensas ja paju ovat kukkineet 3-4 viikkoa etuajassa. Jo ennen pääsiäistä kaukokantamana tuli jo koivunkin siitepölyä.

Allergikot tulevat tänä vuonna eittämättä oirehtimaan normaalia pidemmän jakson. Se ei kuitenkaan välttämättä merkitse, että oireet olisivat tavallista pahempia, sanoo allergologian erikoislääkäri Erkka Valovirta Turun seudun Allergiakeskuksesta.

Allerginen nuha kaikkine oireineen, väsyttävyydestä päänsärkyyn sekä vuotavaan nenään ja vetistäviin silmiin on yleensä pahimmillaan aamuisin. Oireet haittaavat potilaan jokapäiväistä elämää niin työssä, koulussa kuin vapaa-aikanakin. Valovirta uskoo, että nykylääkkeillä suuri osa allergikoista selviää kuitenkin oireidensa kanssa vähintäänkin kohtuullisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme