Mainos
Mainos

Allergian hoidossa puhaltaa uudet tuulet

Allergian hoidossa on tehty täyskäännös. Kun tähän asti allergiaa on hoidettu välttämällä sen aiheuttajia, perustuu hoito nyt sietokyvyn lisäämiseen.

Lasten heinäallergiaa voidaan jatkossa hoitaa siedätyshoitotabletilla. Lasten allergologian erikoislääkäri Erkka Valovirran mukaan uusi hoitomuoto on aiempia perustavampi vaikutuksiltaan.

- Tämä hoito ei ole tavanomaista tablettihoitoa, koska siedätyshoidolla vaikutetaan allergisen sairauden perussyihin. Muut, oireenomukaiset hoidot eivät näin tee, vaikka ovatkin monelle potilaalle riittäviä ja hyviä hoitoja, Valovirta selittää.

Siedätyshoitotabletilla voidaan hoitaa yli 5-vuotiaita lapsia sekä aikuisia, jotka saavat hankalia oireita heinien siitepölystä.

Toistaiseksi siedätyshoitotableteilla voidaan hoitaa vain heinäallergiaa. Tulevaisuudessa allergiatableteista toivotaan apua myös yleiseen koivun siitepölyallergiaan.

Noin 100 000 suomalaislasta kärsii koivun tai heinien siitepölystä.

(MTV3)

Valovirta: Siedätyshoitotableteilla mitättömiä sivuvaikutuksia

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme