Mainos
Mainos

Allergiaohjelma tuonut säästöjä

Allergian ja astman aiheuttamat kustannukset ovat vähentyneet selvästi kansallisen allergiaohjelman ansiosta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Astman ja allergian kustannukset ovat laskeneet 2000-luvun alusta 9 prosenttia toissavuoteen mennessä. Kustannuksiin on laskettu lääkkeet, lääkärikäynnit, sairaalahoitojaksot, kuntoutus ja työkyvyttömyys.

Viisi vuotta noudatetun allergiaohjelman tavoitteena on muun muassa hylätä turha allergeenien välttäminen sekä asennoitua allergiaan uudelleen. Siedätyshoitojen määrä on kasvanut ohjelman aikana yli 30 prosenttia. Allergiaohjelmaa jatketaan vuoteen 2018 asti.

Kouluissa ja päiväkodeissa allergiaruokavaliot ovat vähentyneet jopa neljänneksen, kun todellinen välttämisdieettien tarve on kartoitettu. Myös varmistettujen työperäisten allergisten nuhien ja ihottumien määrä on pienentynyt yli 30 prosenttia.

Astma ja allergia ovat lisääntyneet Suomessa nopeasti vimeisten 50 vuoden aikana.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot