Mainos
Mainos

Allergisten lasten päivähoitoa parannetaan

Allergiasta kärsivien lapsien saamaa päivähoitoa ryhdytään kehittämään. Suunnitteilla on valtakunnallinen päivähoidon allergia- ja astmaohjelma, jossa päiväkotien henkilökunnalle annetaan tietoa allergisten lasten hoidosta.

Päiväkotien henkilökunnalle pyritään myös järjestämään aiheesta koulutustilaisuuksia. Koulutusta annetaan 25 paikkakunnalla tulevan syksyn ja ensi vuoden aikana.

Päivähoidon allergia- ja astmaohjelman toteuttavat Allergia- ja Astmaliitto, Hengitysliitto Heli ja Suomen Kuntaliitto. Projektissa ovat mukana myös Lastentarhanopettajaliitto, Tehy ja Stakes. Järjestöt muistuttavat, että allergisen lapsen henkisen kasvun ja kehityksen kannalta on tärkeää, ettei allergiasta kärsiviä lapsia eristetä omiin lokeroihinsa.

-Sen sijaan heille tulee tarjota mahdollisuus ikäistensä seuraan turvallisessa ympäristössä. Vain vaikeimmin allergiset lapset tarvitsevat erityispäivähoidon palveluita. Erityispäivähoitoa ei ole maassamme monin paikoin edes tarjolla, muistuttaa päivähoito-ohjelman projektityöntekijä Tarja Kärkkäinen.

Terveellisessä ja turvallisessa päivähoitoympäristössä on kiinnitettävä huomiota mm. tekstiileihin, kalusteisiin ja siivoukseen sekä ruokailuun, leluihin, ulkoiluun ja infektioiden ehkäisyyn. Allergialapset huomioiva päivähoitoympäristö on hyvä ja terveellinen ympäristö myös kaikille muille lapsille ja henkilökunnalle.

Lapsien allergiat ovat nykyisin hyvin yleisiä. Lapsista jopa viidennes potee allergista nuhaa, yli kuudennes atooppista ihottumaa ja joka kymmenes ruoka-allergiaa. Alle kolmivuotiaista ruoka-allergiasta kärsii tutkimusten mukaan jopa liki 30 prosenttia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme