Mainos
Mainos

Ällistyttävä revontulivideo toi suomalaiselle tuotantofirmalle paljon lisää näkyvyyttä

Syyskuun lopusta asti nettiyleisöä ihastuttanut revontulivideo Suomen Lapista on katsottu yhteensä jo yli puoli miljoonaa kertaa.

Norjalainen media ehti jo huolestua, että Suomi on voittanut kisan revontulituristeista. Matkailun edistämiskeskus Mek oli tämänpäiväisessä Helsingin Sanomissa huvittunut norjalaisten reaktiosta.

Revontulet Mekille kuvanneen rovaniemeläisen Flatlight Films -tuotantoyhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Miikka Niemi sanoo, että yhteydenottoja on tullut filmin julkaisemisen jälkeen paljon.

– Konkreettisia uusia työtarjouksia ei olla vielä saatu. Työtilanne on tosin jo valmiiksi aika lailla täynnä.

– Hieno juttu kuitenkin ja hyvältä tuntuu. Kyllä sen tavallaan tiesi, että katsojia tulee paljon, kun sai materiaalin valmiiksi.

– Ei olla aiemmin näin suurta näkyvyyttä saatu. Pienissä piireissä meidän tekemämme Magenta Skycoden musiikkivideo oli suuri hitti. Nyt ollaan kuitenkin siis jo puolessa miljoonassa katselukerrassa ja todennäköistä on, että yli miljoonan mennään.

Video kuvattiin viime talvena

Revontulet kuvattiin Lapissa keskellä erämaata alkuvuodesta.

– Kymmenkunta päivää kuvattiin niin, että ne jakautuivat kuukauden mittaiselle jaksolle.

– Luonnonilmiöiden armoilla siinä oltiin. Säätä piti vahtia ja tietysti myös revontulia. Jos näytti hyvältä niin lähdettiin matkaan. Paljon se vaati ennakkosuunnittelua ja tarkkailua.

Revontulet kuvattiin pienellä kolmen hengen ryhmällä, kertoo Niemi.

– Aika kevyesti päästiin kuvaamaan. Mukana ei ollut kovin raskasta kalustoa.

– Revontulet ja tähtitaivaat kuvattiin digijärjestelmäkameroilla. Meillä oli kaukolaukaisin, jonka avulla tehtiin still-kuvien sarja. Kun niitä tehdään koko yö, niin saadaan tällainen timelapse-video.

– Lisäksi meillä oli motorisoituja jalustoja, joihin kamerat laitettiin. Jalustat liikkuivat taivaan mukana ja kamerat ottivat ajastetusti kuvia.

Flatlight Films tekee töitä myös MTV3:lle

Flatlight Films on perustettu vuonna 2006. Vuonna 2009 Niemen avuksi tuli kaksi tuottajaa, jonka jälkeen firma on tehnyt laajasti erilaisia töitä.

– Skaala menee revontulivideon kaltaisista mainoselokuvista dokumenttien tekoon ja myös uutiskuvaukseen Lapin alueelta esimerkiksi juuri Maikkarille.

Katso revontulivideo YouTubesta:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme