Mainos
Mainos

Alman lehdet: Lasten puhevikoja jätetään korjaamatta

Lasten puhevikoja korjataan entistä vähemmän, kertovat Alma Median maakuntalehdet.

Lehtien haastattelemien logopedian professorin ja Puheterapeuttiliiton puheenjohtajan mukaan nykyään lasten s-vioista korjataan puheterapialla yleensä vain ne, jotka haittaavat puheen ymmärtämistä. Muuten s-kirjain saa suhista lasten suussa oikomatta.

Erilaisia s-äänteitä siedetään suomenkielessä nykyisin aiempaa laajemmin. Lisäksi puheterapiaan on aiempaa niukemmin varoja ja puheterapeuteista on pula. He hoitavatkin yhä useammin aivoverenkiertohäiriöstä kärsiviä aikuispotilaita, vaikeista kielellisistä haasteista kärsiviä lapsia tai kehitysvammaisia lapsia.

Vaikka puheterapeuteille olisi kysyntää, heitä koulutetaan vähän. Aloituspaikkoja on valtakunnallisesti noin 80 vuosittain. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot