Mainos
Mainos

Alman lehdet: Nuorten tekemät varkaudet vähentyneet

15–20-vuotiaiden nuorten tekemät varkaudet ovat vähentyneet jo 20 vuoden ajan, kertovat Alma Median maakuntalehdet. Lehtien haastattelema asiantuntija näkee yhdeksi selitykseksi muutoksen nuorten ajankäyttötavoissa.

– Nuorilla ei ole enää niin paljon jäsentämätöntä vapaa-aikaa, koska he ovat niin paljon verkossa, oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Janne Kivivuori sanoo.

Lehdet muistuttavat, että petosrikollisuus on samaan aikaan kasvanut.

Muina syinä varkauksien vähenemiselle Kivivuori näkee esimerkiksi kulutuselektroniikan halventumisen ja rikostorjunnan teknologisoitumisen.

Myös nuorten asenne rikollisuutta kohtaan on kielteisempää kuin ennen.

Kivivuori muistuttaa, että toisaalta pelkästään ikärakenteen muutos ja nuorten ikäluokkien väheneminen vaikuttavat tilastoon.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot