Mainos
Mainos

Aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista jätettiin eduskunnalle

Kansalaisaloite samaa sukupuolta olevien avioliittolaista on saapunut eduskuntaan. 

Tasa-arvoista avioliittolakia ajava Tahdon2013-kansalaisaloite luovutettiin aamulla eduskunnan puhemiehelle Eero Heinäluomalle (sd.).

Kansalaisaloitteen on allekirjoittanut yli 166 000 henkilöä.

– Aihe on herättänyt runsaasti keskustelua ja aloite on kerännyt poikkeuksellisen suuren määrän allekirjoituksia. Tämä tietysti kertoo, että aihe puhuttaa ja kiinnostaa ihmisiä, totesi Heinäluoma.

Kansalaisaloitteen käsittely alkaa eduskunnassa näillä näkymin helmikuun alussa. Ensin aloitteesta järjestetään lähetekeskustelu suuressa salissa, minkä jälkeen aloite siirtyy lakivaliokunnan käsittelyyn. 

Tasa-arvoinen avioliittolaki takaisi jokaiselle oikeuden mennä avioliittoon riippumatta puolison sukupuolesta. 

Samainen kansalaisaloite kävi eduskunnan lakivaliokunnan käsittelyssä jo viime helmikuussa. Tuolloin lakiasianvaliokunta päätti, ettei se aloita aloitteen käsittelyä.

Suomi on ainoa pohjoismaa, jossa tasa-arvoista avioliittolakia ei vielä ole.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot