Mainos
Mainos

Alokkaiden kunto yhä laskussa

Varusmiespalvelukseen astuneiden alokkaiden kunto on yhä laskussa.

Alokkaiden kunto on yhä laskussa. Tammi- ja heinäkuun alokkaiden 12 minuutin cooper-juoksutestin keskimääräinen tulos oli kaikkien aikojen alhaisin, 2 456 metriä. Nuorten miesten ja naisten kunto kohenee armeija-aikana. Hyvään tai kiitettävään tulokseen juoksutestissä yltävien osuus on laskenut 20 vuodessa 74 prosentista 39 prosenttiin.

Varusmiesten fyysinen kunto nousee palveluksen aikana lähes kymmenen prosenttia. Juoksutesti paranee keskimäärin 200-250 metriä ja lihaskuntotestin arvosana kohoaa tyydyttävästä hyvään.

Tuoreen varusmiestutkimuksen mukaan fyysistä koulutusta liian raskaana pitävien varusmiesten määrä on puolittunut kolmessa vuodessa 10 prosenttiin. Vuoden 1998 koulutusuudistuksen yhteydessä fyysisen koulutuksen määrä lähes tuplattiin. Varsinaiseen liikuntakoulutukseen käytetään noin viidennes palvelusajasta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot