Mainos
Mainos

Alokkaita kotiutettu nettiriippuvuuden tähden

Nettiriippuvaisten määrän kasvu näkyy jo suomalaisvaruskunnissa, joista alokkaita joudutaan kotiuttamaan riippuvuusoireiden vuoksi.

Internetin käytöstä riippuvaisten määrän kasvu on saanut aikaan uudenlaisia lieveilmiöitä. Uutispäivä Demarin mukaan nettiriippuvaisten lisääntyminen näkyy jo suomalaisvaruskunnissakin, joista alokkaita joudutaan kotiuttamaan riippuvuusoireiden vuoksi.

Uutispäivä Demarin haastattelema komentajakapteeni Jyrki Kivelä pääesikunnan asevelvollisuusosastosta kertoo, että osa alokkaista on niin riippuvaisia internetin käyttämisestä, että he eivät kerta kaikkiaan pysty olemaan erossa tietokoneesta. Kivelän mukaan suurin osa nettiaddiktion takia kotiutetuista alokkaista pääsee kuitenkin suorittamaan palveluksensa loppuun muutaman vuoden kuluttua kotiutuksesta.

Tätä nykyä alokkailla on mahdollisuus päästä internetiin varuskunnissa ja sotilaskodeissa. Kivelä kertoo, että vaikeimmat ongelmat syntyvät elämänrytmin muutoksesta, kun alokas ei pääsekään tottumuksensa mukaisesti surffailemaan nettiin yöllä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot