Mainos
Mainos

Altian lakko ei vaikuta viinan saatavuuteen

Alkoholijuomia valmistavan Altian työntekijöiden ulosmarssi ei vaikuta yhtiön juomien saatavuuteen, toimitusjohtaja Antti Pankakoski vakuutti STT:lle. Koskenkorvan tehtaan etanolituotanto keskeytyi perjantaiksi, mutta Rajamäen tehtaalla pakkaamo ja lähettämö toimivat lähes normaalisti ylempien toimihenkilöiden voimin.

- Perustuotteiden saatavuus ei varmaankaan häiriinny, Pankakoski sanoi. Ulosmarssin taloudellisia menetyksiä yhtiössä ei ole vielä tarkemmin arvioitu.

Altian työntekijät olivat perjantaina poissa työpaikaltaan sekä Koskenkorvan että Rajamäen tehtailla. Rajamäen työnseisaus jatkuu maanantaiaamuun. Koskenkorvassa väki marssi ulos jo torstaina ja palaa töihin lauantaina.

Ulosmarssien syynä on henkilöstön tyytymättömyys tapaan, jolla Altiassa on käyty yt-neuvotteluja. Noin 650 henkilöä työllistävä yhtiö ilmoitti toukokuussa, että henkilöstövähennykset voivat koskea 80:tä henkilöä. Pankakosken mukaan yt-neuvottelut saataneen päätökseen parin viikon päästä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme