Mainos
Mainos

Aluebarometri: kehitysnäkymät huonontuneet syksystä

Alueiden yleiset kehitysnäkymät ovat huonontuneet syksystä, käy ilmi tänään julkaistusta aluebarometristä. Synkimmät näkymät ovat edelleen alkutuotantokunnissa. Eniten on kuitenkin heikentynyt teollisuuskeskusten tulevaisuus, vaikka näiden kuntien näkymät ovat edelleen suurten keskusten ja esikaupunkikuntien ohella maan parhaimmat.

Myös maakuntien väliset kehityserot ovat kasvaneet viime vuodesta. Tyypillistä on lisäksi keskusseutujen näkymien parantuminen. Keskusseutujen ulkopuolella toiveet heikentyvät. Selvimmin tällainen kehitys näkyy Kainuussa, Etelä-Pohjanmaalla, Päijät-Hämeessä ja Keski-Suomessa.

Valoisimmat kehitysnäkymät ovat pääkaupunkiseudulla ja Tampereen seudulla. Vaasan seudulla toiveet paremmasta ovat kasvaneet selvästi viime syksystä.

Kajaanin seudun ulkopuolella on selvästi synkimmät näkymät koko maassa. Toisaalta Pohjois-Savon näkymät ovat oleellisesti huonommat kuin viime syksynä.

Aluebarometri on Tilastokeskuksen tekemä kyselytutkimus, jota on tehty syksystä 1991 lähtien kaksi kertaa vuodessa. Kyselyn otoksessa on 436 kuntaa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme