Mainos
Mainos

Aluebarometri: Kuntatalous heikkenee

Kuntien talous heikkenee ja alueelliset erot kasvavat, ennakoi Kuntaliiton tänään julkistama aluebarometri. Aiemmista barometreistä poiketen nyt nousivat voimakkaasti esille vanhusten- ja terveydenhuollon ongelmat, kun taas päivähoidon ongelmat vähenivät.

Kuntaliiton mukaan se kertoo kuntien keskittäneen voimavarojaan subjektiivisella oikeudella säädeltyyn päivähoitoon muiden peruspalveluiden kustannuksella. Verokehityksen arvioidaan heikkenevän valtaosassa maata, minkä vuoksi kuntien velanotto lisääntynee, barometrissä ennakoidaan.

Selvältä näyttää myös kunnallisverotuksen kiristyminen tulevaisuudessa erityisesti heikomman talouden kunnissa. Kunnallisen tuloveroprosentin lisäksi ne joutuvat nostamaan kiinteistöverotustaan. Kuntaliitto vaatiikin, että valtionosuuksien epäkohdat pikaisesti korjataan ja kuntien tulopohjaa vahvistetaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme