Mainos
Mainos

Alueellisen nuorisotyön tuki kasvoi

Suurin potti menee nuorten työpajatoimintaan, jota tuetaan reilulla neljällä miljoonalla eurolla.

Alueellisen nuorisotyön määräraha on kasvanut viime vuodesta. Kulttuuriministeri Tanja Karpela on myöntänyt lääninhallitusten jaettavaksi yhteensä 6,6 miljoonaa euroa, joka on 2,2 miljoonaa enemmän kuin viime vuonna.

Suurin potti menee nuorten työpajatoimintaan, jota tuetaan 4,1 miljoonalla eurolla. Työpajatoiminta sai varoja myös Euroopan unionin sosiaalirahastosta (ESR).

Koululaisten iltapäiväkerhotoimintaan myönnettiin 1,1 miljoonaa euroa. Siinä keskitytään 3.-9.-luokkalaisten kerhotoimintaan, koska lakisidonnainen valtionosuus kohdistuu 1.-2.-luokkalaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan.

Nuorisotyön aluekehittämiseen osoitettiin miljoona euroa. Lisäksi myönnettiin 400 000 euroa toimintamäärärahaa, joka liittyy opetusministeriön ja lääninhallituksen väliseen tulossopimukseen. Käytännössä varoja voidaan käyttää muun muassa ajankohtaiskoulutukseen, kansainväliseen toimintaan ja selvityksiin.

Opetusministeriöstä kerrotaan, että läänihallitusten nuorisotoimilta saa lisätietoja avustusmäärärahojen hakemisesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot