Mainos
Mainos

Alueelliset hyvinvointierot kasvoivat

Suomen alueellisen hyvinvoinnin erot kasvoivat tuoreen tutkimuksen mukaan viime vuosikymmenellä usealla sadalla prosentilla.

Suomen eri osien hyvinvointierot kasvoivat viime vuosikymmenellä 353 prosenttia. Tähän tulokseen on päätynyt britannialainen tutkimuslaitos.

Talouskasvu keskittyi lähinnä Helsinkiin ja sen ympäristöön. Tuloksista kertoo aamun Helsingin Sanomat.

Erojen kasvua kiihdyttivät laman jälkeinen rakennemuutos, jolloin teollisuuden ja maatalouden työpaikat vähenivät. Uudet työpaikat syntyivät teknologia- ja palvelualoille. Myös ihmisten muuttaminen kasvukeskuksiin työn perässä lisäsi hyvinvointieroja.

Tutkimuksen mukaan myös Kreikassa, Britanniassa ja Hollannissa eri osien väliset hyvinvointierot kasvoivat voimakkaasti.

Luvut yllättivät Helsingin Sanomien mukaan kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen, jonka mukaan tilannetta on pystyttävä parantamaan politiikan keinoin, eri toimenpiteiden ja useiden ministeriöiden yhteistyöllä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme