Mainos
Mainos

Älypuhelimien suojauksissa vakavia puutteita

Älypuhelimet ja taulutietokoneet (tabletit) on suojattu huonosti viruksia vastaan, ilmenee tutkimusyhtiö Juniper Researchin tekemästä selvityksestä.

Sen mukaan vain neljässä prosentissa älypuhelimista ja taulutietokoneista on jonkinlainen tietoturvaohjelmisto asennettuna, vaikka virusten määrä kasvaa tasaisesti.

Juniper povaa kuitenkin tietoturvayhtiöille nousua, koska sen arvion mukaan mobiililaitteiden tietoturvamarkkina tulee kasvamaan 3.6 miljardiin dollariin vuoteen 2016 mennessä.

Tietoturvaohjelmien tarve kasvaakin, koska uudet kännykkäsovellukset ja mobiilimaksaminen tekevät tulemistaan.

Juniperin arvion mukaan myös yritysten ja kuluttajien tietoisuus tietoturvauhista tulee lisääntymään tietoturvarikosten myötä. Tutkimusyhtiön näkemyksen mukaan kuluttajat hankkivat entistä useammin tietoturvaohjelman myös mobiililaitteisiin tietokoneiden tapaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot