Mainos
Mainos

Älypuhelinta voi pian näppäillä kesken nousun

Älypuhelinta, taulutietokonetta tai muuta mobiililaitetta voi pian selata Euroopassa lentokoneessa läpi lennon, kertoo alueen lentoturvallisuusvirasto EASA. 

Puheluita tai tekstiviestejä ei edelleenkään sallita, sillä puhelimen on oltava lentotilassa. Muutoin taulutietokoneita, älypuhelimia, mp3-soittimia ja sähkökirjan lukulaitteita voi käyttää lähtöportilta saapumisportille saakka, kun EASA:n uudistetut ohjeet mobiililaitteista astuvat voimaan. 

Tällä hetkellä laitteiden on oltava kokonaan suljettuina rullauksen, nousun ja laskun ajan. 

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi toivottaa uudet, löyhemmät säännöt tervetulleiksi. Analyysiyksikön päällikkö Ilkka Kaakisen mukaan turha sääntely on hyvä purkaa, kun tieto mobiililaitteiden vaikutuksista lentoturvallisuuteen on lisääntynyt. 

– Uskon, että ohje otetaan hyvinkin laajasti lentoyhtiöissä heti käyttöön koko laajuudessaan. 

Euroopan ilmailuviranomainen seuraa päätöksessään Yhdysvaltoja, joka hölläsi omia sääntöjään pari viikkoa sitten. EASA aikoo antaa tarkemmat ohjeet tämän kuun aikana. 

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme