Mainos
Mainos

Amerikkaan adoptoitu suomalainen Andy iloitsee uusista sukulaisistaan – isää etsitään

Yhdysvaltoihin 1960-luvun alussa adoptoitu Andy Sorenson on sai sinnikkäiden tutkimusten jälkeen tietää, kuka hänen biologinen äitinsä oli. Andyn äidin henkilöllisyys selvisi adoptiotoimiston antamien taustatietojen, DNA-testien ja perinteisen sukututkimuksen ansiosta.

Andyn ja hänen taustajoukkojensa tiedotteen mukaan Andyn biologinen äiti Anna-Liisa Koskinen oli kotoisin Pohjois-Satakunnasta ja hänellä oli kolme veljeä, joista kaksi on yhä elossa.

Andy ja hänen vaimonsa Cindy ovat päässet tutustumaan sukulaisiin videoviestien ja Facebookin kautta. Enot ja 13 serkkua ovat toivottaneet Andyn tervetulleeksi sukuun.

 Andy iloitsee siitä, miten lämpimästi hänen äidin sukunsa on vastaanottanut hänet ja hänen perheensä.

– Olen lapsesta saakka tiennyt olevani adoptoitu, mutten arvannut, että joskus tosiaan löytäisin sukuani. On ollut hienoa tutustua suomalaisiin sukulaisiini. Toivon jonain päivänä tapaavani heidät joko Suomessa tai täällä Floridassa, Andy sanoo tiedotteessaan.

 Anna-Liisa ei koskaan puhunut sukulaisilleen tai ystävilleen lapsestaan. Veljet ja heidän vaimonsa olivat kuitenkin aavistelleet asiaa.

Isä haussa

Andyn isän henkilöllisyys on edelleen hämärän peitossa.

Andyn biologiset vanhemmat tunsivat toisensa noin puolen vuoden ajan. Andy sai alkunsa kesällä 1961. Tuolloin Anna-Liisa oli jo valmistunut Porin sairaanhoitajaopistosta. Andyn äiti muutti Yhdysvaltoihin pari kuukautta ennen pojan syntymää.

Biologista isää etsitään edelleen.

– Oli kuitenkin mieltä lämmittävää lukea, miten äitini oli kuvaillut isäni olleen kohtelias, ulospäinsuuntautunut, epäitsekäs ja ystävällinen. Ne ovat luonteenpiirteitä, joita itse ihailen muissa ja jollainen itsekin pyrin olemaan, Andy sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme