Mainos
Mainos

Amerikkalaissukeltajat tutkimaan Estoniaa

Amerikkalainen sukeltajaryhmä aikoo selvittää autolautta Estonian uppoamissyitä. Ryhmä on päättänyt aloittaa työskentelynsä elokuun alussa.

Aloitteen tehnyt Gregg Bemis Jr on ehdottanut Ruotsin hallituksessa Estonia-asiasta vastaavalle Mona Sahlinille yhteistyötä. Bemis toivoo Ruotsin hallituksen tukevan sekä taloudellisesti että tiedollisesti tutkimushanketta.

Kesälomaansa viettävä Sahlin ei toistaiseksi ole reagoinut Bemisin kirjeeseen. Osallistuttuaan toukokuun lopulla Estonian haaksirikkoa käsitelleeseen seminaariin Bemis totesi, että monet autolautan uppoamista koskettavat kysymykset ovat yhä avoimia.

Bemis on toiminut aktiivisesti kansainvälisessä merionnettomuuksia tutkivassa Society of Naval Architects and Marine Engineers -järjestössä. Autolautta Estonian tutkimista varten hän on koonnut erillisen sukeltajaryhmän, koska Sname tekee tutkimuksia vain virallisesta kutsusta.

Estonian ympärille on julistettiin viime vuonna hautarauha. Bemis kuitenkin toteaa, ettei sopimus sido häntä, koska hylky makaa kansainvälisillä vesillä. Hän myös lupaa, ettei ryhmän ole tarkoitus etsiä tai millään tapaa häiritä aluksen mukanaan syvyyksiin viemiä vainajia.

Estonia upposi syyskuussa 1994. Sen mukana menehtyi 850 ihmistä, joista yli 500 oli ruotsalaisia. Hukkuneiden joukossa oli myös 280 virolaista, 10 suomalaista, 12 venäläistä ja kuusi norjalaista.
(STT-TT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot