Mainos
Mainos

Amfetamiinilääkkeen käyttö ylivilkkaiden lasten hoidossa yleistyy

Amfetamiinipohjaisten lääkkeiden käyttö tarkkaavaisuushäiriöistä kärsivien ylivilkkaiden lasten hoidossa yleistyy huimaa vauhtia Suomessa. Lääkkeiden käyttö jakaa lasten kanssa työskentelevien mielipiteitä jyrkästi.

Amfetamiinilääkettä käytetään yhä useammin ylivilkkaiden lasten hoidossa.

Lääkelaitos oli myöntänyt Ritalin-nimisen amfetamiinilääkkeen käyttöön viime vuosikymmenen puolivälissä 27 erityislupaa, mutta viime vuonna lupia oli jo käytössä lähes 930.

Lääkkeiden käyttö jakaa lasten kanssa työskentelevien mielipiteitä jyrkästi. Osa pelkää, että lääkkeillä turrutetaan lapsia ja että lääkkeitä käytetään harkitsemattomasti. Joidenkin tutkimusten mukaan amfetamiinilääkkeet voisivat lisätä myös nikotiini- ja kokaiiniriippuvuuden riskiä.

Tarkkavaisuushäiriöisiä lapsia hoitavat lastenpsykiatrit taas ovat enimmäkseen sitä mieltä, ettei lääkkeitä ainakaan Suomessa käytetä liikaa, kertoo Helsingin Sanomat.

Yliaktiivisia ja tarkkaavaisuushäiriöistä kärsiviä on lapsista noin viisi prosenttia. Pojat kärsivät ongelmasta moninkertaisesti useammin kuin tytöt.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme