Mainos
Mainos

AMK-jatkotutkinto vakinaiseksi

Tutkintonimikkeeksi tulisi ylempi AMK-tutkinto. Sen myötä julkiseen tehtävään hakevalla on sama kelpoisuus kuin korkeakoulututkinnon suorittaneella.

Hallituspuolueet ovat sopineet AMK-jatkotutkinnon vakinaistamisesta.

Opetusministeriön mukaan tutkintonimike olisi vastaisuudessa ylempi AMK-tutkinto. Ylemmät AMK-tutkinnot tuottaisivat julkiseen virkaan tai tehtävään saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.

AMK-kokeilu päättyy elokuussa, jonka jälkeen uusi nimike tulee käyttöön. Ylemmän tutkinnon suorittanut olisi esimerkiksi insinööri ylempi AMK.

Opetusministeri Tuula Haataisen, kulttuuriministeri Tanja Karpelan ja ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin käsittelemässä hallituksen esityksessä ehdotetaan, että osalla AMK-tutkinnon suorittaneista olisi vastedes mahdollisuus syventää ammatillista osaamistaan jatkamalla opintoja ammattikorkeakoulussa. Pääsyvaatimuksena työelämälähtöistä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa suorittamaan olisi kolmen vuoden työkokemus.

Hallituksen esitys asiasta on tarkoitus antaa eduskunnalle maaliskuussa.

Samok ja STTK kannattavat ehdotusta

Ammattikorkeakoulujen jatkotutkintojen vakinaistaminen saa kannatusta sekä Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten liitolta Samokilta että Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:lta.

Samok on tyytyväinen siihen, että tutkinto määritellään ylemmäksi korkeakoulututkinnoksi. Samokin mielestä tutkintojen avulla voidaan tulevaisuudessa vastata paremmin työelämän vaatimuksiin.

STTK:n mielestä tutkinnosta on kehitettävä työelämän korkeakoulututkinto, joka on tarkoitettu työelämässä jo kannuksensa hankkineille. Ylempään AMK-tutkintoon johtavia koulutusohjelmia on STTK:n mielestä perustettava harkiten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme