Mainos
Mainos

Ammatillinen koulutus houkuttaa

Joissakin maakunnissa lukiokoulutuksen kysyntä ja tarjonta ovat kääntyneet laskuun. Ammatillisen koulutuksen kysyntä vaihtelee aloittain.

Ammatillisen koulutuksen suosio on nousussa. Eteläisessä Suomessa se näyttää kiinnostavan jopa lukiokoulutusta enemmän.

Etelä-Suomen lääninhallitus selvitti asiaa toisen asteen koulutuksen yhteishakutietojen perusteella. Etenkin Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Karjalassa on jopa pula ammatillisen koulutuksen aloituspaikoista. Sen sijaan lukiokoulutuksen kysyntä ja tarjonta ovat joissakin maakunnissa kääntyneet laskuun.

Selvityksen mukaan lukioon on keskimääräistä helpompaa päästä kuin ammatilliseen koulutukseen muualla paitsi Itä-Uudellamaalla.

Ammatillisen koulutuksen kysyntä vaihtelee aloittain. Erityisen suosittuja ovat arkkitehtuurin ja rakentamisen ala sekä kauneudenhoitoala. Niiden aloituspaikat täyttyivät lähes kaikissa maakunnissa. Sosiaali- ja terveysalalla taas aloituspaikkoja ei saada yhteishaussa täytettyä muualla kuin Etelä-Karjalassa.

Kaupunkien suuret lukiot ovat suosittuja, mutta etenkin pienissä lukioissa on tyhjiä aloituspaikkoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme