Mainos
Mainos

Ammatillinen työvoimakoulutus puree työttömyyteen

Kaikissa työttömyyden vaiheissa tehokkaimpia työvoimapoliittisia keinoja ovat ammatillisen työvoimakoulutuksen ohella oppisopimuskoulutus sekä tukityöllistäminen.

Ammatillinen työvoimakoulutus, oppisopimuskoulutus ja tukityöllistäminen yksityisiin yrityksiin ovat tehokkaimpia työvoimapoliittisia keinoja kaikissa työttömyyden vaiheissa, kertoo tuore tutkimus. Valmentava työvoimakoulutus ja tukityöllistäminen julkiselle sektorille toimivat lähinnä pitkään työttöminä olleilla.

Työministeriölle tehdyssä tutkimuksessa seurattiin neljän vuoden ajan vuonna 1998 aloitettujen työllistämistoimien vaikuttavuutta. Kävi ilmi, ettei hyöty näy heti mutta tulee esiin ajan mittaan.

Toisaalta tutkimus osoitti, että työllistämistoimien hyötyä yliarvioidaan helposti. Ammatilliseen työvoimakoulutukseen osallistuvat työllistyvät muita helpommin, mutta tämä johtuu usein koulutuksen sijasta heidän paremmasta motivaatiostaan ja muista ominaisuuksistaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot