Mainos
Mainos

Ammatilliseen koulutukseen lisää opiskelupaikkoja

Ammatilliseen koulutukseen tulee ensi vuoden alusta 2 000 uutta opiskelupaikkaa. Opetusministeriö keskittää lisäyksen kasvukeskuksiin ja etenkin pääkaupunkiseudulle.

Tämän lisäksi ammatillisen erityisopetuksen opiskelupaikkoja lisätään 1 195 paikalla. Yhteensä tukea saa 60 koulutuksen järjestäjää. Tukea saavat etenkin kaupallinen ja tekninen ala, liikenneala sekä sosiaali- ja terveysala.

Ammattiosaajista uskotaan lähivuosina tulevan pula etenkin kasvukeskuksissa. Opetusministeri Sari Sarkomaan (kok.) mukaan nykyiset lisäykset eivät vielä riitä vastaamaan työvoiman tarpeeseen.

- Hallituksen on viimeistään kesän budjettiriihessä arvioitava tilanne ja ryhdyttävä toimiin ammatillisen koulutuksen tarjonnan lisäämiseksi, Sarkomaa linjaa.

Ammatillisen koulutuksen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä tämän kevään yhteishaussa ensisijaisia hakijoita oli noin 9 300, kun taas vuonna 2005 hakijoita oli vain noin 4 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme